2015. december 9., szerda

Petrezselymet árulok - nem csak vegáknak!

 Az egyik új, gasztronómiai témájú mintámat már megmutattam a vásárnaptárban, de most az apropóját is elárulom. November végén jelent meg Főzelékes Feri új szakácskönyve, amelynek fotóin néhány Materra edény is felbukkan. Korongoltak és pecsételtek is. Míg kíváncsian vártam a könyvet, és benne a képeket, a képzeletemben gyökeret vertek a zöldségek és gyümölcsök... és egy egész sorozat* erre az ennivaló témára.  Az első felvetés nyers nyomatát lásd fentebb - néhány edény el is készül ezzel az aranyvasárnapi vásárra. (A többi viszont lehet, hogy csak az ünnepek után ölt testet.)
Az ősz folyamán tett sok erdei kirándulásunk, és a rengeteg, gyönyörű gomba, amit séta közben a Mátrában szedtünk, szintén inspirálta egy ilyen játékos mintázat megtervezését:
A könyv is megérkezett közben, beszkenneltem néhány olyan fotót, amelyen az edényeim szerepelnek:
 Köszönet Filep Kata food stylistnak, aki a Materrára is gondolt e munkája kapcsán, továbbá Trunkó Bálintnak a szép fotókért, és persze Szatmári Ferencnek, aki minden földi jóval megtöltötte az edényeket :-) Az első könyvét sokat főzöm, nagyon szeretem, és gratulálok a másodikhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése