2014. január 24., péntek

Színes virágok nyílnak most a műhelyemben: készül az új kollekció.

A fent látható színes bögre az egy évvel ezelőtti, legelső kísérleti darab volt a pecsételt kerámiák között, a sok szempontból tökéletlen, de ígéretes kezdet. Később aztán mégis monokróm változatait készítettem nagy számban, feketével, vagy ritkábban barnával festve, ezeket vittem a karácsonyi vásárokra. Most viszont úgy döntöttem, visszatérek a többszínű megoldásokhoz is, különféle színekkel kísérletezem. Ezek még csak az első tesztek, sok-sok más egyéb variáción is dolgozom, csak hát lassú folyamat ez a végkifejletig, főleg ebben a betegségekkel terhelt időszakban. Megmutatom a nyers lapok egy részét:
Persze, azt fontos megjegyeznem, hogy ezek a színek nem azok, amiket majd égetés után látunk az edényeken! A magas tűzben, a máz alatt sok szín átalakul, megfakul, világosodik vagy sötétedik, eltűnik vagy felerősödik, az agyag színe pedig sokkal világosabb lesz - úgyhogy egészen más összhatásra kell számítani a kész tárgyakon.
Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy égetés után is a retrós nyomottmintás textilekre fogok asszociálni a csészékről :-)
Nektek mi jut eszetekbe róla?

4 megjegyzés:

  1. Mesekönyv illusztrációk és rajzfilm hátterek, mesés azulejok, és még dél-francia vidéki birtokok is...!

    VálaszTörlés
  2. Eszter, ez finom, jól esik! :-)

    VálaszTörlés
  3. cementlap :) csodálatosak! :)

    VálaszTörlés
  4. Hát, bizony, bizony, ez sem teljesen elvetemült és légből kapott gondolat, Anka! :-D

    VálaszTörlés