2014. február 18., kedd

Műhelyvizit, hengergődzésEz nem a jáki templom kapuzatának faragott kapuzata, hanem néhány eszközök azok közül, amiket a múlt héten készítettem.


 Közben befejeződött a kemenceátépítés is, remélhetőleg este már megláthatom végre a gyönyörűre égett, színes-virágos csészéket. Addig is az új mintáimmal játszom, készülnek az első nyomottmintás csésze-alapanyagok. Engem eléggé felcsigáz már a nyers lapok látványa is! Szeretnék minél több dolgot kipróbálni velük most színes és monokróm változatban, és kobalttal is... jaj de nehéz kivárni azt a hetet, míg a kész edényeken megláthatom a munkám gyümölcsét!

A szemfülesek felfedezhetnek a mintázatok között több másutt, leginkább cementlap formájában látott motívumot is. Ez nem a véletlen műve, hanem egy izgalmas MOZA-Materra projekt első vázlatos kísérletei, a tesztelés fázisában... Jó móka lesz ez, érzem! :-)

ez az egyik MOZA cementlap minta......meg ez is MOZA...
...és ez pedig a másik, Kauker Szilvia által tervezett MOZA cementlap-motívum

 Egyébként én amúgy is rajongok mind a középkori, mind az egyéb korszakok gyönyörű cirkalmas ornamentikája iránt, amelyek most teret nyernek az edényeimen is, de a az új mintáim közűl ma mégis a retrós-geometrikus vonal a kedvencem:

 Nektek hogy tetszenek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése