2014. július 18., péntek

Virágom, virágom

Még tavasszal készült ez a sok-sok virágos bögre, az áprilisi WAMP előtti utolsó pillanatban szó szerint. Aztán a vásár után csak a tulipánosakat mutattam meg itt a blogon, a többi meg elmaradt, mert egész mással voltam elfoglalva hónapokon át. Mostanra már a kétharmada elkelt ennek a sorozatnak, de azért előhozakodom ezzel a nagy csokorra való képpel, ha már így rátaláltam a gépem bugyraiban.

Először is voltak ezek a bogyósak vagy apróvirágosak - szeretem ezt a mintázatot, hogy a levelek körökbe vagy rácsozatba rendeződnek. Kipróbáltam sok-sok színvariációt, az én személyes kedvencem a petrol-okker változat, amelyről a fenti közeli kép is készült (...na meg a lazac-szürkéskék, a lazac-petrol, a petrol-fekete... :-) ).




Aztán volt egy nagy sorozat a nagyvirágosakból is, szintén sokféle színben:




Készült néhány tulipános:
Ez pedig az egyik kedvenc kisebb, négyszirmú virágmintám, kekizöldben és okkerben. Ha egyforma csészékből álló készlet nem is kapható a Materránál egyelőre, azért szép harmonikusan lehet társítani egymással a különböző edényeket is, minta szerint, vagy szín szerint is. Milyen jók ezek így hárman együtt:
Háromszögmintásakból is csináltam párat, a kedvenc színkombinációkban (ez ugyan nem virág, hacsak nem ráfogom, hogy tüske, rózsa nélkül  :-) ):
Nektek melyik tetszik legjobban? 

A fenti edénykék még meglévő példányait is magammal viszem augusztus 3-án a WAMP-ra.

4 megjegyzés:

  1. Csodás mind! :) Hogyha választanom lehetne, mégis a tulipános lenne az enyém! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyvirágos lazac -petrol, petrol -fekete. De mind gyönyörű, még jó, hogy nem kell választanom, nem vagyok ott. Vagyis dehogy jó.
    Most akkor határozottan határozatlan vagyok, de egy biztos, örülök, hogy pár hete idetaláltam.

    VálaszTörlés